Realisatie Nieuw Koeltechnisch Project Maritiem Bureau Zeebrugge

Voor deze klant werd een koelinstallatie geplaatst voor het koelen van een datacenter op basis van in-row koelers op directe expansie. Hier werd de hot-corridor toegepast om een zo hoog mogelijk rendement uit de koelinstallatie te halen.

Hot Corridor is een concept waarbij er een ‘warme gang’ gecreëerd wordt zodat de afgegeven warmte direct opgevangen wordt en afgevoerd wordt naar de inrow koelers. Hierdoor kan er gewerkt worden op hogere temperatuur.

De nieuwe opgestelde IT-apparatuur is hier zonder problemen op voorzien. Door op hogere temperaturen te werken zal de installatie minder lang moeten koelen, wat rechtstreeks resulteert in een lager elektrisch verbruik. In sommige gevallen kunnen ook inrack opgestelde UPS-toestellen hun warmte rechtstreeks afgeven in de ‘Hot-corridor’ waardoor we op deze toestellen tevens een langere levensduur kunnen garanderen.

Voor dergelijke installaties is het belangrijk om vanuit concept goed te bepalen wat de uiteindelijke load zal zijn van de gehele IT-apparatuur aangezien we met deze installaties eerder de limieten gaan opzoeken wat temperatuur en correcte luchtverdeling betreft.


Meer weten over de koeltechnieken van Air Systems? » Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor een koelinstallatie